Mitt forbruk

Lurer du på hvordan du bruker strøm og hva som drar mest strøm? Her er noen tips til hvordan du kan bli en mer bevisst strømbruker.

Gå til Min side

Section2

Den billigste strømmen er den du ikke bruker

Kanskje det er et uttrykk du har hørt før? Eller kanskje du bare har brukt strøm uten å tenke noe særlig over det? Vi har mange kunder som er gode strømsparere, men for de fleste av oss skal det nok ikke så mye til før vi har spart noen kWh og derav også noen kroner.

For å få full oversikt over ditt eget strømforbruk kan du logge inn på Min side. Her kan du se på forbruket ditt helt ned til time for time. Tenk tilbake på hva gjorde den dagen du hadde høyest forbruk. Var det kaldt ute? Dusjet hele familien? Ladet du elbil samtidig som du vasket klær og lagde middag? En sjekk på min side kan gjøre det lettere å forstå hvordan hverdagslivet ditt påvirker forbruket og regningen. 

De fleste av oss har travle hverdager og liten tid til å få gjort unna det som må gjøres. Dersom du kjenner til hva som drar mest strøm og hva som skaper forbrukstoppene dine er det enklere å ta noen små grep.

Tips til strømsparing

 

Oppvarming

I Norge bruker vi mye elektrisk strøm på oppvarming. Det er faktisk mye å spare på å skru ned varmen en grad eller to. Eller å skru ned varmen i rom du ikke bruker. Alternative varmekilder som varmepumpe og vedfyring kan også kombineres med elektrisk oppvarming.

Isolering

Trekker det rundt vinduer og dører, eller er gulvene iskalde? En dårlig isolert bolig koster mer å varme opp, og varmen forsvinner raskt. Kan du montere tettelister? Eller legge et teppe nede ved døren som trekker? Ved behov kan det være smart å etterisolere boligen.

 

Varmt vann

Vi bruker mye energi på å varme opp varmt vann. En dusj krever mye mindre varmt vann enn badekar. Med sparedusj sparer du enda mer. Varmtvannsberederen varmer vann med en gang det tappes ut. Et fylt badekar samtidig med elbillading kan fort bli en strømtopp.

Fyll opp

Hvor ofte setter du i gang en vaskemaskin eller oppvaskmaskin? Husker du å fylle de opp først? En oppstart mindre er strøm spart. Og kan kanskje noe av tøyet tørkes på stativ fremfor i tørketrommel?