Hva bør jeg tenke på før jeg blir plusskunde?

Sist oppdatert

Dersom du vurderer å investere i et solcelleanlegg vil vi sterkt anbefale at du tar kontakt med oss før du gjør investeringen. På den måten kan vi gjøre enkle beregninger og vurdere kapasiteten i strømnettet.

Eksempel

Om du bor langt unna en transformatorstasjon, for eksempel på en gård eller hytte i fjellet, eller bare innerst på en trafokrets, vil det sannsynligvis være en lang kabel eller linje som forsyner anlegget ditt.

Om spenningen fra anlegget ditt blir høyere enn strømnettet kan håndtere, vil anlegget koble ut og du risikerer å miste all produksjon.

Med dagens regelverk er Føie forpliktet til å levere et strømnett som gjør at kunden kan utnytte overbelastningsvernet (hovedsikring) på sin elektriske installasjon maksimalt, men i noen tilfeller krever det forsterkning og utbygging av strømnettet. Ombygginger i strømnettet er store prosjekter som kan ta opptil 2 år å få gjennomført.

Ta kontakt

Send oss en forespørsel der du ber om en enkel beregning på solcelleanlegg. Inkluder informasjon om hvor anlegget skal installeres og hvor stort anlegg du ønsker.

Send forespørsel