Jeg har byttet strømleverandør og har ikke fått faktura på nettleie

Sist oppdatert

Mange av våre kunder har gjennomfakturering. Det betyr at de får strømforbruk og nettleie på samme faktura fra strømleverandøren. Her er en oversikt over leverandører vi har gjennomfakturering med.

Når du bytter strømleverandør kan dette påvirke faktureringen av nettleie på ulike måter

  • du kan gå fra en strømleverandør uten gjennomfakturering til en med gjennomfakturering. Da vil du ikke lenger motta faktura på nettleie fra Føie, men få den på samme faktura som strømforbruket.
  • du kan gå fra en strømleverandør med gjennomfakturering til en uten gjennomfakturering. Da vil du gå fra å få alt samlet på en faktura til å få en faktura fra strømleverandøren og en faktura på nettleie fra Føie.

De ulike strømleverandørene har ulike tidspunkt for fakturering og ulike prosedyrer når de får inn nye kunder. Nettleien kan derfor komme senere eller tidligere enn du normalt er vant med dersom du bytter strømleverandør.

For eksempel kan du motta faktura på nettleie for forbruk i desember fra ny strømleverandør selv om du ikke byttet leverandør før i begynnelsen av januar. Årsaken til dette er at du kan ha byttet strømleverandør før faktureringen for desember er gjennomført hos nettselskapet.

Det varierer fra strømleverandør til strømleverandør om de da sender egen faktura på kun nettleie eller om den blir sendt først neste måned sammen med faktura på strøm. For spørsmål angående dette tar du kontakt med strømleverandøren din.

Fra Min side kan du se oversikt over alle fakturagrunnlag for nettleie. Dersom det står "sendt til fakturapartner" betyr det at strømleverandøren din fakturerer deg for nettleie.